Luontoretket ja -elämykset

Alla on esimerkkejä Porkkalan Parenteesin alueella toteutetuista luontoretkistä. Haluatko tiedustella hintaa? Pyydä tarjous Suunnittele päiväsi -lomakkeella tai sähköpostitse myynti@porkkala.net – otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Patikointiretki Siuntiosta Inkooseen

Ohjattu patikointi merellisessä maisemassa. Lähdemme Siuntion Störsvikistä, juomme matkan varrella retkikahvit ja retki päättyy Inkoon Kopparnäsiin. Matkan varrella nautimme upeasta rannikko- ja merimaisemasta ja merellisen luonnon äänistä, sen kasveista ja eläimistä. Kopparnäs oli osa Porkkalan vuokra-aluetta, joten tällä retkellä luonnontieteet yhdistyvät historiaan, oppaan kertoessa jännittäviä ja mielenkiintoisia tarinoita sodan jälkeisestä ajasta.


Talvipäivä Porkkalassa

Talvipäivä Porkkalassa

Vietä virkistävä talvinen ulkoilupäivä Porkkalassa. Järven tai meren jäällä harrastamme pilkkiä, retkiluistelua, lumikenkäilyä ja lumiveistoa. Aktiviteettien lomassa tarjoillaan maukkaat retkieväät. Iltapäivälla pääsee nauttimaan vauhdin huumasta Peuramaa Skin rinteissä. Talvipäivän päätteeksi lämmittelemme saunan löylyissä ja nautinnon kruunaa herkullinen illallinen.


Huipulta näkee kauas

Huipulta näkee kauas

Kopparnäsin virkistysalueella sijaitsevalta Rävbergetiltä näkee kauas, kauas merelle. Aava näkymä merelle rentouttaa mielen ja pysäyttää ajan. Tätä näkymää moni muistaa vielä pitkään.

Siuntion Krejanbergetiltä aukeaa mykistävä: luontoäidin muovaama, värien kyllästämä maalaismaisema sekä ihmiskäden satoja vuosia sitten rakentamat Suitian Linna sekä Siuntion kirkko. Historiasta kiinnostuneille, huipulla sijaitsevat muinaishaudat ovat lisämauste. Siuntion Kotiseutumuseo, myös vierailun arvoinen kohde, sijaitsee aivan vuoren alapuolella.


Melontaa Siuntion joella

Koe Siuntion joen kertakaikkisen upea joki meloen. Maisema on kuin Amazonilla konsanaan ja odotat innolla jokaisen joenmutkan jälkeistä näkymää. Reitti Siuntion vanhasta Pappilasta joensuulle kulkee kahden järven, Tjusträskin sekä Vikträskin, halki. Matkan varrelle jää Sjundbyn keskiaikainen linna ja linnalle merkityksellinen koski, jonka ohi kanootit on kannettava lyhyttä matkaa. Linnassa järjestetään kesäisin opastettuja yleisökierroksia. Kosken kupeessa toimii kesäisin kesäkahvila.


Merimelontaa Inkoossa ja Siuntiossa

Melominen on erinomainen tapa tutustua sekä Inkoon että Siuntion upeisiin merimaisemiin. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet omatoimiseen retkeilyyn ja luontokokemuksiin. Yövy teltassa ja tee ruokasi avotulella tai hyödynnä tarjolla olevaa laadukasta ruokailua ja yöpymistä.


Pyöräillen Linnasta Linnaan

Siuntion kaksi linnaa, Sjundbyn Linna sekä Suitian Linna, sijaitsevat sopivan pyöräilyetapin päässä toisistaan. Kumpaankin linnaan pääsee tutustumaan oppaan avulla. Pyöräreitti linnojen välissä kulkee vähäliikenteisiä pikkuteitä pitkin, perinteisissä maalaismaisemissa. Matkan varrelle jää Siuntion harmaakivinen Pyhän Pietarin kirkko.


Wohlsin Kartanon luontopolku

Luontopolut kulkevat vaihtelevissa maisemissa, osittain suojellussa lehdossa. Polkujen varrella olevat kertovat luonnosta ja lajikkeista. Vanhimmat tammet polun varrella ovat jopa 300-vuotiaita. Kielojen kukkiessa tuoksu on huumaava. Wohlsin kartanon upeat tilat on varattavissa erilaisia tilaisuuksia varten, samoin tilausravintola.


Inkoon kaunis saaristo

Henkeä salpaavan kaunis Inkoon saaristo kätkee näkemisen ja kokemisen arvoisia helmiä. Vesi-etapit kuljemme joko vauhdikkaasti Sea Adventuren RIB-veneellä tai vähän rauhallisemmin Rehnbergin taksiveneellä Diana II. Matkaamme kauniiden maisemien halki Barösundiin. Lounas nautitaan ravintola Scolassa, hyvää ruokaa kauniissa ympäristössä, joka muistuttaa meitä paikan menneisyydestä kyläkouluna. Lounaan jälkeen, hyppäämme taas veneen kyytiin ja jatkamme matkaa Elisaareen, tammien paratiisiin. Saaren luontopolku kiertää yhtä Suomen suurinta tammimetsää. Rehevä luonto ja oikean lehtimetsän tunnelma ja valo, ei jätä ketään kylmäksi.


Kalastusta Inkoossa ja Siuntiossa

Inkoon ja Siuntion saaristo tarjoaa upeat puitteet onnistuneelle kalastusretkelle. Aloitamme päivän aamupalalla Inkoon satamassa sijaitsevassa Delta Caféssa ja sen jälkeen nousemme Vapaaherranelämän Hauki-nimisen veneen kyytiin ja suuntaamme kohti lähivesien kala-apajia. Kalastusopas paljastaa salaisuuksiaan ja kala tarttuu koukkuun!


Elämää saaristossa

Elämää saaristossa

Tutustumme aitoon saaristolaiselämään Inkoon saaristossa. Taksivene Diana kuljettaa meitä upeissa maisemissa ensin kohti ulkosaaristossa sijaitsevaa Storötä ja siellä sijaitsevaa Kauppamuseota. Hurmaavassa kauppamuseossa aika on pysähtynyt 50-luvulle. Stora Lövöllä tutustumme saarella laiduntaviin eläimiin ja, saaristossa kun ollaan, herkuttelemme kalasopalla. Opas kertoo elämästä saaristossa nyt ja ennen. Ihana päivä ihastuttavissa maisemissa!