Porkkalan leirikeskus

Porkkalanniemessä sijaitseva leirikeskus tarjoaa tunnelmalliset puitteet ryhmien mökkeilyyn merimaisemissa. Päärakennuksella onnistuvat niin kokoukset kuin saunaillatkin ja mökkeihin mahtuu yöpymään lähes 60 majoittujaa. Majoituspakettiin saa aina tuhdin täysihoidon ja ryhmän koosta riippuen leirikeskuksen yksityiskäyttöön. Metsäinen alue tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen luonnossa veteen liittyvien aktiviteettien lisäksi.

Koulujen loma-aikaan Porkkala on rippileirien yksityiskäytössä, mutta keväällä ja syksyllä avoin myös muille vierailijoille. Leirikeskus soveltuu monenlaiseen käyttöön, pyydä tarjousta osoitteesta: leirikeskusvaraukset.helsinki@evl.fi. Leirikeskuksen nettisivut: https://www.helsinginseurakunnat.fi/artikkelit/porkkalanleirikeskus

Leirikeskuksen päärakennuksella on ruokailutilojen lisäksi kokous- ja ryhmätyötiloja sekä sauna.
Porkkalan leirikeskuksessa on yhdessä alueeseen kuuluvan saaren kanssa noin 500 metriä rantaviivaa, jossa on myös suojaisa uimapaikka. Laituriin pääsee myös omalla veneellä.
Leirikeskuksessa on kaksi saunaa. Yksi päärakennuksella, toinen mökkikylässä. Saunoihin mahtuu yhteensä noin 20 henkilöä kerrallaan.
Leirikeskuksen mökkeihin mahtuu kerrallaan lähes 60 majoittujaa jaetuissa huoneissa. Mökeissä on kaksi huonetta kerrossänkyineen ja aulatilassa sängyt kahdelle.

Katjakatti

Katjakatti- tarjoaa opastettuja metsäretkiä ja hetkiä luonnossa.  Päivävaelluksia merkittyjen reittien ulkopuolella.  Retkeilykursseja, metsäpakopelejä, virkistyspäivätoimintaa  ja ympäristökasvatusta yksityisille ja yrityksille.

Katin Kontit-Käsityöpaja tarjoaa elämyksiä kädentaitojen parissa. Kursseja risupunnonnasta metallilangan taivutteluun ja  keramiikasta maalausopetukseen.   Ilo oppia uusia taitoja!

Katjakatti-luontopalvelut järjestää ryhmille elämyksiä retkikokkauksen parissa. Herkullista retkiruokaa nuotiolla ja retkikeittimillä  luonnon helmassa.

Katjakatti

Osoite: Lamminpääntie 252, Veikkola

Puh. +358 40 529 4438, Katja Lahti

Sähköposti: info@katjakatti.fi

www.katjakatti.fi

The Barö

The Barö on ekologisesti rakennettu korkealuokkainen saaristohotelli maailman upeimman saariston syleilyssä, Barösundin alueella Inkoossa. Monipuolinen ja ainutlaatuinen Suomenlahden saaristo, puhdas luonto, meren läsnäolo, vanhat puut ja paikalliset tarinat aina viikinkiajoista saakka lumoavat ensihetkestä lähtien.

Vieraanamme saat henkilökohtaisen, lämpimän ja mieleenpainuvan kokemuksen sekä hotellissamme että ravintolassamme. Ympäröivä luonto sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja palvelut täydentävät elämyksen uniikiksi yhdistelmäksi luonnonläheisyyttä ja luksusta.

Sijaintimme on erinomainen: alle tunti Helsingin lentokentältä tai keskustasta ja alle kaksi tuntia Turusta. Bärosundin vierasvenesatama sijaitsee viereisellä saarella Orslandetissa, jonne kulkee lossi 20 minuutin välein. 

Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi vieraaksemme juuri sellaisena kuin olet: yhtä ainutlaatuisena kuin The Barö.

The Barö

Barösundintie 679

10270 Inkoo

+358 50 551 7022

info@thebaro.fi

www.thebaro.fi

Facebook https://www.facebook.com/thebarohotel

Instagram https://www.instagram.com/thebarohotel/

Visit Porkkala-Udd

Visit Porkkala-Udd

Uusi kirja. Kätevä matka seura sekä autossa että kotona. Kirja voi helposto ostaa verkkokaupastamme.

Kirja on myös myynnissä mm: Degerby Igor museo, Inkoo, Fennia Arena, Siuntio, SE-Action Siuntio, Maatilapuoti, Kirkkonummi, Luckan, Kirkkonummi, Bokhandeln Toppen, Ekenäs, Karis bok & papper, Karis ja Luckan Raseborg, Karis.

Kirja on neljällä kielellä: suomi, ruotsi, englanti ja venäjäksi.

Neliväripaino, 72 sivua.

Kirja on tehty yhteistyössä Degerbyn kyläyhdistys ry:n kanssa.

Karjalais-aiheinen kirja

Miten Pajun perhe Terijoelta joutui puhtaasti ruotsinkieliseen Bromarvin saaristoon?
Ja miksi Inkisen veljekset Uudestakirkosta olivat niin hiljaisia alkuaikoina Lappohjan koulussa? Mitä tapahtui kun Valter Louko vuokrasi kalavesiä Pohjanlahdesta?

Karjalaiset ruotsinkielisillä seuduilla muodostaa teeman Porkkalan Parenteesi-yhdistyksen uudessa kirjassa Muukalaisina omassa maassaan. Lena Selén ja Berndt Gottberg kertovat tarinoita koko etelärannikolta. Karjalan menetyksen myötä Suomi menetti melkoisesti – mutta karjalaisten panoksen turvin jälleenrakennuskaudelta selvittiin hyvin.

Kirja on kaksikielinen, tekstit suomeksi ja ruotsiksi, ja lisäksi yhteenveto englanniksi.

Svenska Kulturfonden, Siuntion säästöpankkisäätiö, Letterstedtska föreningen ja Svenska Folkskolans Vänner ovat tukeneet kirjan julkaisemista.

Neliväripaino, 168 sivua.
Ohjehinta 40 euroa.

Lue tästä Anne Kuorsalon (Evakkolapset ry) arvio kirjasta.

Lue lisää Porkkalasta

Huom! Moni alla luetelluista kirjoista on loppuunmyyty. Jos et löydä etsimääsi kirjaa kirjakaupasta, kannattaa kysyä kirjastosta tai antikvariaateista.

Syksyllä 2010 ilmestyi uusi kirja Porkkalasta: Porkkala-Udd. Kirjoittajat: Lena Selén & Berndt Gottberg. Viisi kieltä: suomi, ruotsi, englanti, venäjä ja viro. Tilaukset info@seaction.com.

Auvinen, Eero
Obbnäs-Upinniemi. Suomenlahden meripuolustusalueen tukikohta Laivastotukikohdan 40-vuotisjulkaisu, 1999. 

Bekker, Cajus
Itämeri ja Suomenlahti 1944-1945. WSOY. 1960.

Favorin, Matti
Siuntion historia. Siuntion kunta. 1986.

Karlberg, Kerstin
Inkoo kuvin. Julkaisija Inkoon Säästöpankki. 1987.

Kahila, Maarit
Inkoon seutu – merestä nouseva maa

Koskivirta, Anu
Siuntio, avainkunta kautta aikojen. 2010

Lauren, Juha
Inkoo Kaava-alueen inventointi

Leino, Olle
Porkkala -lupaus paluusta; Gummerus 1997

Leskinen, Jari
Vaiettu Suomen Silta. Suomen ja Viron salainen sotilaallinen yhteistoiminta Neuvostoliiton varalta vuosina 1930-1939, Väitöskirja. Julkaisija Suomen Historiallinen Seura 1997.

Leskinen Jari
Veljien valtiosalaisuus. WSOY. 1999.

Leskinen Jari & Silvast Pekka
Suljettu aika. WSOY. 2001.

Lindberg, Ann-Mari, Kyrö, Marja
Uudisraivaajaelämää Porkkalassa: ennen ja jälkeen vuokra-ajan. 2005.

Maanpuolustuskorkeakoulu
PORKKALA – Tapahtumien keskellä. 2. uudistettu painos. 2009.

Selén, Lena & Gottberg, Berndt
Ennen, jälkeen ja Parenteesin aikaan. Julkaisija: Degerbyn kyläyhdistys. 1999. 3 painos. 3 kieltä: Ruotsi, suomi, englanti.

Silvast, Pekka
Porkkala 1944-1956, Neuvostoliiton merisotilaallinen tukikohta. Julkaisija Sotamuseo. 1991.

Smirnov, Stefan
Tornin miehet. Tammi. 1995. Sotahistoriallinen aikakauskirja 16/97. Suomi Valvonnassa 1944-1947

Puuttuuko listasta mielestäsi jokin aihetta koskeva kirja? Otamme mielellään vastaan vihjeitä jotta listamme olisi mahdollisimman laaja.

Wohls

Wohls Gård sijaitsee upealla paikalla Humaljärven rannalla, n. 6 km Kirkkonummen keskustasta. 200 vuotta vanha, täysin kunnostettu kartanorakennus toimii nykyään juhla- ja tapahtumatilana jopa 65 hengelle. Kartanon yläkerrassa on pieni kokoushuone 10 hengelle sekä luentosali 25 hengelle.

Wohls Gård kattaus

Uusi juhla- ja tapahtumatilamme, Wohls Stall avattiin täydellisen peruskorjauksen jälkeen loppuvuodesta 2020. Monikäyttöiseen juhlasaliin mahtuu jopa 150 henkilöä ja täysin varusteltu keittiö mahdollistaa ruokailut isommillekin ryhmille. Tilan yhteydessä on pieni, 8 hengen kokoushuone, Maitokammari.

Myös Wohlsin laaja muotopuutarha ja ruusutarhamme sekä alueen muut rakennukset mahdollistavat monenlaisten tapahtumien järjestämisen. Perinteisten perhejuhlien lisäksi Wohls soveltuu mainiosti myös kokouksia ja yritystilaisuuksia varten. Tarjoilujen osalta teemme yhteistyötä useamman cateringyrityksen kanssa.


Wohls Gård Ab
Osoite: Volsintie 605 B, 02400 Kirkkonummi
Puh. +358 10 299 6600 (ma-pe kl. 9-17)
Sähköposti: varaukset@wohls.fi
www.wohls.fi

aaBee mainos- ja kuvapalvelut

Oy aaBee Ab on kaikenkattava mainos- ja kuvapalvelutoimisto. Toimintamme pohjautuu kaikenlaisten paino-, tulostus- ja kuvaprojektien suunnitteluun, tuotantoon ja toteuttamiseen.

Rantatie 5
10210 Inkoo

Puh. 050 324 1620 (Affe Bäckström), 044 324 1620 (Patte Gripewaldt)
Sähköposti: info@aabee.fi
www.aabee.fi

Aleksis Kiven kirjailijakoti Fanjunkars

Uudelleen rakennettu Fanjunkars, monien mahdollisuuksien kulttuuritalo, sijaitsee näyttävällä paikalla keskellä Siuntion kuntakeskusta. Aleksis Kiven syntymäkodin ja kuolinmökin ohella Fanjunkars, Kiven kirjailijavuosien koti saattaa kansalliskirjailijan elämänpiirin ehjäksi.

Osoite: Fanjunkarsintie 1, 02580 Siuntio as

Puh. 044 0222 646
www.fanjunkars.fi