Hvitträsk, Ateljeekoti

Kirkkonummen Luomassa sijaitseva Hvitträsk on täysin ainutlaatuinen kokonaistaideteos, joka houkuttelee niin kotimaisia kuin ulkomaisia designin ja arkkitehtuurin ystäviä.

Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen ihastuivat Vitträsk-järven maisemiin ja rakensivat sinne oman kansallisromanttisen ateljeekodin. Vuonna 1903 rakennettu Hvitträsk on sisustettu sen kulta-ajan asuun ja siellä voi tutustua Eliel Saarisen perheen asuntoon ja upeisiin alkuperäisiin esineisiin. Eero Saarisen suunnittelemassa pohjoispäädyssä on kokoustiloja.

Hvitträskissä voit tehdä tutkimusmatka pihapiirin puutarhoihin ja kahvitella maailmankuulun kokonaistaideteoksen keskellä. Museokaupassa voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä ja asiantuntevien oppaiden kiehtovissa tarinoissa on läsnä koko arkkitehtikolmikon elämä ja ura kuuluisine vieraineen. Museossa järjestetään päivittäin avoimia opastuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tarkista tarkemmat tiedot verkkosivuilta https://www.kansallismuseo.fi/fi/hvittraesk

Ryhmät voivat tilata toiveidensa mukaan räätälöityjä kierroksia etukäteen. Kesäaikana järjestetään myös erikoiskierroksia, esimerkiksi puutarhasta. Ilmoitamme näistä museon verkkosivuilla.

Kesällä 2020 Hvitträskissä järjestetään uusi näyttely.


Hvitträsk
Osoite: Hvitträskintie 166 , 02440 Luoma (Kirkkonummi)
Puh. 0295 33 6951 (museon aukioloaikoina)
hvittrask@kansallismuseo.fi
www.hvittrask.fi